Ana içeriğe atla

Türk Kahvesi Yapımı

Öncelikle iyi bir Türk kahvesi yapabilmek için doğru araç ve malzemelere sahip olunması gerekiyor. Geniş ağızlı porselen bir fincan, çok ince çekilmiş Türk Kahvesi ve kaliteli bir su bol köpüklü Türk kahvenizi yaparken size çok yardımcı olacak gereçlerdir. İşte tüm sorularınızın cevabı...
Türk Kahvesi; genellikle 4 şekilde hazırlanır. Kahve pişirilmeden önce içene ne şekilde içtiği mutlaka sorulur. Sade kahveye şeker eklenmez. Az şekerli kahveye 1 çay kaşığı şeker, orta şekerli kahveye 2 çay kaşığı şeker, çok şekerli kahveye ise 3 çay kaşığı şeker eklenerek yapılır.
-Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker koyun.
-İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
-Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o kadar lezzeti artar.
-Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
-Kahve, servis yapılırken kendine özgü Türk kahvesi fincanında servis edilir. Afiyet olsun.
Türk Kahvesinden Önce Neden Su İçilir?
Türk kahvesi servisi yaparken ağız tadının kahveye hazırlanması için bir bardak soğuk su bulundurulması kahve kültürünün içinde vardır.
Kahve, yemek sonrası hazmı kolaylaştırıcı ve keyif verici olduğundan su, kahveden önce içilerek ağız temizliği yapılır; ki böylece kahvenin tadı daha iyi alınabilsin..
Kırmızı et yemeklerinin üzerine mutlaka kahve alınması kültürümüzde vardır.
NOT: İyi yapılmış bir Türk kahvesinin üstü köpükle kaplı olur ve Türklerde en köpüklü fincan, misafire veya en yaşlı kişiye verilir. Kahvenin köpüklü olması için doğru boyutta cezve seçilmesi gereklidir. Bu neden iyi donanımlı bir mutfakta 1 fincandan 4 fincan alabilecek boyuta kadar cezve takımları olur.
Kahve Kaç (Kcal) Kaloridir?
Sade Türk kahvesi 7 kcal, Şekerli Türk kahvesi 42 kcal, orta Türk kahvesi 17 kcal'dir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Espresso Tarihçesi

Kaynayan su buharının kahveden geçirilmesi fikri ilk olarak 1820 yılında Fransız Bernard Rabaut tarafından uygulanmaya başlandı. Kısa süre içerisinde bu metod kahve satıcıları tarafından kullanılır hale geldi. Bir başka Fransız Edwarda Loysel De Santais ise ilk defa bu metodu kullanan bir makine icat ederek bunu 1855 yılında Paris Fuarı'nda tanıttı. Espresso tarihi için bir mihenk taşı olan bu makine bir ilkti ama ortada bir sorun vardı. Kahve yavaş oluyordu ve bir kahve için sabırsız insanlar beklemek istemiyorlardı. Öyle ki bir kahve için 10 dakikayı dahi bulan bekleme süreleri oluyordu. Gelişmeye başlayan küresel iş dünyasında işe gitmeden önce veya iş aralarında bu bekleme süresi insanlara uzun gelmeye başlamıştı. Kahvenin yapılış sürecini kısaltmak kahve satıcılarının daha hızlı hizmet verebilmesi için çok önemliydi. Böylece suya basınç uygulama fikri ortaya çıktı. Alman Gustav Kessel bu fikrin sahibiydi ve 1978 yılında bu fikrin patentine sahip oldu. Kessel yaptı...

Latte'den Cappuccino'ya Kahve Çeşitleri Ve Yapılışları

Türk kahvesiyle başlayıp hazır kahve içmemizle devam eden bu kahve sevdamız, 3. nesil kahvecilerin artmasıyla yeni bir boyut kazandı. Ülke olarak en çok içtiğimiz siyah çayı genç nesille birlikte sollayan kahve, artık elimiz ayağımız oldu. Sınav zamanlarımızın vazgeçilmezi, iş ortamımızda bizden biri. Gerçekten günlük hayatımızın bir parçası olan kahvenin tüm çeşitlerine hakim miyiz? Hepsini görelim, öyle karar verelim.. 1) Tüm tariflerin başrolünde espresso Neredeyse tüm kahveler espresso bazlı yapılır, üzerine süt ve su eklenerek hazırlanır. Tek başına shot olarak içilen espresso, makinelerde belirli bir oranda basınç ve yüksek ısıda suyla 25-30 ml. arası bir miktarda bardağa dökülür. 2) Lekeli Kahve Latte Macchiato "Lekeli süt" anlamına gelen Latte Macchiato, sütün üzerine espresso dökülürken lekeler oluştuğu için bu isimle anılıyor. Genelde üzerine kakao dökülerek servis edilen bu kahvede kullanılan süt yoğunlaştırılarak hazırlanıyor. ...

Franchise Hakkında Her Şey

Özellikle hizmet işletmeleri tarafından son derece yaygın kullanılan aracı türlerden biri de Franchising'dir. Franchising nedir dendiğinde akıllara gelecek tek cevap hiç kuşkusuz işletme için genişlemenin yani büyümenin en önemli yoludur. Franchising bir pazarlama ya da dağıtım kanalı şekli olarak sistem içinde ana firmanın, bir diğer firmaya, belirlenmiş bir takım ayrıcalıkları, belirlenmiş bir zaman dilimi içinde ve belirli bir alanda kullanım hakkını vermesidir. Ayrıcalığı veren franchisor, ayrıcalığı alan ise franchisee ismiyle anılırlar. Franchisor bir toptancı ya da üretici firma olabileceği gibi bir hizmet işletmesi de olabilir. Franchisee ise kendisine ürün ya da hizmetin satış hakkı ya da ticari unvanı kullanma hakkının bir anlaşma ile verildiği kişi ya da kuruluştur. Bir franchising anlaşmasında ayrıcalıklı satış hakkını alanlar; bir firmanın ürününü ya da hizmetini satmaya ya da ticari unvanını belirli bir bölgede kullanmaya hak kazanır. Ayrıca belirli ...