Cappuccino hazırlanırken, ilk önce bazını oluşturan espresso'nun yapımına geçilir. Taze öğütülmüş kahveden (yaklaşık 7-9 gr single shot için önerilir) portafilter (kaşık) içine alınır. Tamp işlemiyle düzleştirilen kahve espresso makinesine oturtulur ve suyla buluşması sağlanır. Hazır hale gelen espresso'nun ardından sütü köpürtme işlemine geçilir. 70-72 ulaşana dek köpürtülen süt (120 ml), elde edilen 30 ml'lik espressonun üzerine eklenir ve enfes Cappuccino içime hazırdır.
Cappuccino'da asıl önemli olan nokta süt kremasının (köpüğü) boyutudur. İstenilen standartlara göre bir Cappuccino elde etmek için süt kremasının boyutu 2-3 cm kalınlığında olması gerekir.
Latte ile benzerlik gösteren Cappuccino'da daha az sütle daha fazla krema (köpük) elde edildiği için Cappuccino'nun tadı Latte'ye göre daha ağırdır.
Yorumlar
Yorum Gönder